עוגת גבינה| דעת הגוף
בראוניז שוקולד
1 בדצמבר 2016
סופלה לימון
1 בדצמבר 2016

רכיבים: (ל-12 מנות)

  • 6 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • 3 כפות קורנפלור
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 750 ג' גבינה 5%
  • גביע שמנת חמוצה 9%
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כפית גרידה של קליפת לימון

הכנה

  • לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
  • להכין תבנית עגולה בקוטר 26 מרופדת בנייר אפייה ומשומנת מעט בדפנות.
    הכנת הבלילה:
  • מקציפים חלבונים (הלבן) עם חצי מכמות הסוכר בנפרד.
  • מערבבים את החלמונים (הצהוב) עם יתרת הסוכר ושאר החומרים.
  • מערבבים בעדינות את 2 הבלילות עד לאחידות.
    אפייה:
  • מומלץ לאפות את העוגה כאשר תבנית מלאת מים מתחתיה (במדף תחתון)
  • לאפות 10 דקות בחום של 170 מעלות ושעה בחום של 160 מעלות (לא בטורבו)
  • לאחר האפייה לסגור את התנור והשאיר את העוגה שעה בתנור.

ערך תזונתי:

184 קק"ל למנה (ללא הקצפת), 10 ג' חלבון, 18 ג' פחמימה.

לציפוי:

 להקציף חצי חבילת שמנת מתוקה 38% עם 2 כפות סוכר ולמרוח שכבה דקה מוסיף 50 קק"ל למנה.

תגובות

תגובות