בראוניז שוקולד
1 בדצמבר 2016סופלה לימון
1 בדצמבר 2016רכיבים: (ל-12 מנות)
- 6 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- 3 כפות קורנפלור
- 3 כפות פודינג וניל
- 750 ג' גבינה 5%
- גביע שמנת חמוצה 9%
- כפית תמצית וניל
- חצי כפית גרידה של קליפת לימון
הכנה
- לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
- להכין תבנית עגולה בקוטר 26 מרופדת בנייר אפייה ומשומנת מעט בדפנות.
הכנת הבלילה: - מקציפים חלבונים (הלבן) עם חצי מכמות הסוכר בנפרד.
- מערבבים את החלמונים (הצהוב) עם יתרת הסוכר ושאר החומרים.
- מערבבים בעדינות את 2 הבלילות עד לאחידות.
אפייה: - מומלץ לאפות את העוגה כאשר תבנית מלאת מים מתחתיה (במדף תחתון)
- לאפות 10 דקות בחום של 170 מעלות ושעה בחום של 160 מעלות (לא בטורבו)
- לאחר האפייה לסגור את התנור והשאיר את העוגה שעה בתנור.
ערך תזונתי:
184 קק"ל למנה (ללא הקצפת), 10 ג' חלבון, 18 ג' פחמימה.
לציפוי:
להקציף חצי חבילת שמנת מתוקה 38% עם 2 כפות סוכר ולמרוח שכבה דקה מוסיף 50 קק"ל למנה.