בראוניז שוקולד| דעת הגוף
סלט קטניות מונבטות
1 בדצמבר 2016
עוגת גבינה
1 בדצמבר 2016

רכיבים: (ל-16 מנות)

  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 2 כפות גדושות קקאו
  • 1/2 כפית קפה נמס
  • 2 כפות מים רותחים
  • 2 כפות חמאה מלוחה
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס

הכנה

  • מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו בקערה.
  • ממיסים את הקפה במים הרותחים.
  • ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרוגל, תחילה 40 שניות, מוציאים, מערבבים ומחזירים ל-40 שניות נוספות. מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את הסוכר, הווניל והביצה ומערבבים.
  • מוסיפים את הקפה המומס לתערובת הקמח והקקאו ומוסיפים לתערובת את השוקולד, מערבבים רק עד שהתערובת חלקה. מקפלים פנימה את האגוזים.
  • מרפדים תבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ בנייר אפייה. שוטחים בה את תערובת הבראוניז.
  • אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. חשוב מאוד לא לייבש, מוציאים מהתנור כשהמרכז עדיין לא קשה.
  • מצננים היטב לפני שחותכים לריבועים בגודל 5X5 ס"מ. הבראוניז נשמרים  היטב בקופסה אטומה או במקפיא. מוציאים מהמקפיא מספר דקות לפני ההגשה.

ערך תזונתי :כ- 90 קלוריות למנה.

 

תגובות

תגובות