סופלה לימון| דעת הגוף
עוגת גבינה
1 בדצמבר 2016
מאפה גריסי פנינה
1 בדצמבר 2016

רכיבים: (ל-4 מנות)

  • 5 ביצים מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כף קליפת לימון מגורדת
  • 2 כפות קמח
  • 20 גר' חמאה
  • מעט אבקת סוכר

הכנה

  • מקציפים את החלבונים במשך דקה, מוסיפים 1/3 סוכר תוך כדי הקצפה עד שמתקבל קצף מבריק ויציב
  • לאחר מכן, מקציפים במשך דקה את החלמונים ואת יתרת הסוכר.
  • מוסיפים מיץ לימון וקליפת לימון מגורדת מערבבים ומוסיפים קמח.
  • שמים חמאה במחבת טלפון וכשהיא חמה יוצקים פנימה את התערובת במרית גומי.
    מטגנים 2-3 דקות עד שהשוליים מזהיבים יפה.
  • מכניסים מחבת לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות במשך 15 דקות.
  • לאחר הוצאת הסופלה בוזקים אבקת סוכר (מיד עם ההוצאה מהתנור).

    **יש להכין סמוך להגשה.


ערך תזונתי :

סה"כ : 165 קלוריות למנה (רבע תבנית), 8 ג' חלבון למנה.

תגובות

תגובות