שיטת "דעת הגוף"
תעשיית הדיאטות מתפתחת וגדלה ומידי יום מתפרסמות דיאטות שונות ומשונות במטרה לעזור לאנשים לרדת במשקל, ולהרגיש טוב יותר עם גופם.
התוצאות הן הפוכות מהכוונה – ככל שאנשים עושים יותר דיאטות הם עולים יותר במשקל ודימוי גופם יורד. מחקרים מראים כי נשים שמתעסקות במשקל ודיאטות כל חייהן סובלות יותר מדיכאונות ודימוי עצמי ירוד.
לכן התפתחה שיטה חדשה שאיננה דיאטה. תזונה בשיטה זו לא מתבססת על צמצום מזונות או אוסרת על אכילת מזונות מסוימים, אלא מלמדת כלים התנהגותיים שבאים לעזור לאדם לאכול באופן טבעי ומהנה.
המטרה בשיטת דעת הגוף היא לסייע לכמה שיותר אנשים לעבור תהליך אמתי של מעבר מדיאטות והימנעות לאכילה חופשית ומהנה שמאפשרת תחושת סיפוק שליטה, אנרגיה בריאות ומשקל תקין.
שיטת דעת הגוף מורכבת מ-3 שלבים
הבסיס – השלב הפיזיולוגי
איך לשלב את כל המזונות האהובים עלינו בצורה חכמה ומאוזנת
איך להפחית חשקים וצורך לנשנש וכיצד לשלב מתוקים
איך לזהות שובע ולעצור בקלות וללא מאמץ
השלב ההתנהגותי
5 תרגילים התנהגותיים לעצירת אוטומטים ומודעות
כך שנוכל להרגיש שאנחנו בוחרים, במקום שהאוכל יבחר בנו!
השלב הרגשי
עבודה הדרגתית על אכילה רגשית, אמונות מגבילות ודימוי גוף.
לאכול מתוקים וגם לרדת במשקל?
כשאנחנו מתחילים דיאטה רובנו מורידים את כל המתוקים מהתפריט, יורדים מעט במשקל, נשברים ועולים חזרה. לכן, הורדת המתוקים מהתפריט לחלוטין נראית כמועילה אך לא לטווח הארוך. מומלץ מאוד לשלב מתוקים בתפריט מאוזן גם לצורך ירידה במשקל. השאלה היא כמה…
יש בעיה אחת גדולה שמשותפת לרבים מאתנו – כשאני מתחיל/ה אני לא יכול/ה לעצור. מוכר לכם? הסיבה הזאת מעכבת אותנו מלאכול את הכמות הקטנה שתספק אותנו כי כשאנחנו מתחילים שום דבר לא מספק אותנו. במאמר הבא אני הולכת להראות את כל השלבים החשובים ביותר שיעזרו לכם לשלב את המתוקים בצורה חכמה בתפריט, והכי חשוב – להרגיש תחושה של "מספיק לי" אחרי כמות סבירה שתאפשר גם ירידה במשקל.
איך מונעים את הצורך הפיזיולוגי במתוק?
הצורך במתוק הוא טבעי ובסיסי. לרובנו יש "שן מתוקה" העדפה לטעמים מתוקים מכיוון שהטעם המתוק נותן לנו סוכר מהיר מאוד ואנרגיה זמינה לטווח קצר. לכן, בעבר הרחוק אם היינו רואים עץ של פירות היינו צריכים לאכול ממנו הרבה כדי לקבל אנרגיה ולמלא לנו את המאגרים לימים הבאים. בנוסף, הפחמימות תורמות ליצירה של חומר במוח בשם סרוטונין המשרה תחושת טובה ורוגע ואף פעם לא נסרב לעוד קצת תחושה טובה… עם זאת, צריך להבין שמתוקים הם בסך הכל פחמימה, אך כזאת שנספגת יחסית מהר אם נאכלת על קיבה ריקה ולכן אנו צריכים להאט את קצב הספיגה שלה! איך ניתן להשתמש נכון באבות המזון כדי להפחית את החשק למתוק:
פחמימות: חשוב שנספק לגוף סוכר בצורה סדירה. כך נמנע "נפילות סוכר" וגם חשק פיזיולוגי למתוקים. כלומר, מומלץ לאכול כל 4 שעות (מקסימום) ארוחה המכילה פחמימה מורכבת. פחמימות הן בעצם שרשראות של סוכרים והם מספקים לגוף אנרגיה, אך נספגים לאט יותר ומאפשרים לנו לחוש שובע ואנרגיה לטווח ארוך. אם נדאג לאכול כל 4 שעות 'לפחות' פרוסה של לחם מלא או דגן מלא אחר כמו 3-4 כפות תירס, אורז, קוסקוס, קטניות, בטטה, קורנפלקס מלא, פרי וכו' – נקבל סוכר זמין מדי 4 שעות.
חלבון: אם אנחנו רוצים להאט עוד יותר את הספיגה של הסוכר ולדחות תחושת רעב לטווח ארוך יותר, מומלץ לשלב עם הפחמימה חלבון (גבינה, ביצה, דג, בשר, עוף, טופו, אדממה, חלב). החלבון מעכב את ספיגת הסוכר ובכך תורם לשובע לטווח ארוך יותר.
ירקות: אם נשלב גם ירק כלשהו אז נקבל גם סיבים תזונתיים ונוזלים, וגם אלו מעכבים את ספיגת הסוכר. כשאנחנו שבעים רוב היום – החשק למתוק פוחת באופן משמעותי.
כלומר אם נדאג לאכול כל 2-4 שעות ארוחה המכילה פחמימה, חלבון וירק יהיה לנו סוכר זמין ומאוזן בגוף והצורך למתוק יפחת.
אל תמנעו! כשבא לנו ואנו מחזיקים את עצמנו מלאכול – יש גרף של עלייה בצורך וככל שנתאפק יותר, רגע השבירה יהיה חמור יותר ועם פחות שליטה. לכן, נסו להרשות לעצמכם. ברגע שאנו מרשים לעצמנו אפילו אם מדובר במעט כך, אנו מונעים התנפלות בהמשך.
רק אחרי אוכל: כשאנחנו אוכלים מתוק על קיבה ריקה אנחנו צריכים המון כדי לשבוע… ואז אחרי שסיימנו את תבנית העוגה אנחנו מרגישים שאיבדנו שליטה. לכן, התחילו לתרגל דחיית סיפוקים לאחרי הארוחה. אל תמנעו מעצמכם את המתוק אלא אמרו "מותר לי, אך אני אוכל קודם משהו קטן כדי לשבוע לשעות הקרובות ואז אוכל את המתוק או אם אני עוד לא רעבה בכלל, אשמור לי את המתוק הזה לאחרי הארוחה הבאה".
מנה אישית: הימנעו מלהביא את כל האריזה/התבנית של העוגה/הקערה הגדולה לידיכם. מה שנמצא לידינו אנו נאכל ולכן חשוב – אם בא לנו משהו מתוק אז לקחת מנה אישית ולהרחיק את המקור. כך אם נרצה עוד נצטרך לקום ולקחת ובדרך נוכל לבחון אם אנחנו באמת צריכים עוד או לא. אפשר ליישם כלל זה עוד בשלב הקנייה ולקנות מתוקים רק באריזות אישיות.
שלבו עם שתייה חמה: כשאנחנו מניחים פרוסת עוגה או אפילו חטיף שוקולד על צלחת ובצד שתייה חמה, כל אכילת המתוק הופכת לטקס, כך אנחנו נהנים ממנו זמן ממושך יותר והוא מקבל משמעות גדולה יותר של מנוחה והנאה. ככל שהמתוק יהפוך יותר לטקסי – כך נרגיש מסופקים יותר. ככל שהוא יהיה זריז ובהיסח הדעת – נשכח ממנו מהר מאוד ונחפש את הדבר הבא להכניס לפה. בנוסף, שתייה חמה משרה תחושה של שובע בגלל קולטנים לחום הנמצאים בקיבה, אז זכינו פעמיים.
אכלו לאט ובכפית: מסעדות בארץ מגישות את הקינוחים עם כף גדולה. באופן הזה הביסים שלנו גדלים והקינוח נגמר מהר יותר. זה יתרון למסעדה כי כך אולי יישאר לנו מקום לעוד, אך מדובר בחיסרון עבורנו. ככל שנאט את קצת האכילה וניקח בכפית "ביסים" קטנים יותר, כך נרגיש יותר בקלות מתי מספיק לנו. נשמע לכם לא הגיוני? נסו ותראו. הרבה אנשים אוהבים את הטעם החזק של ביס גדול בפה ואומרים לי שביסים קטנים פשוט לא מספקים אותם, אך בקליניקה ב"דעת הגוף" אני רואה שמדובר בעניין של הרגל ותרגול. ברגע שתתרגלו לטעימות קטנות יותר, הטעמים יתחזקו ותהנו מהם יותר ויותר עם הזמן ובעיקר תרגישו את השליטה שמתגברת בכך שאתם אומרים "הספיק לי".
קראו תוויות מזון: "בשביל מה לקרוא תוויות מזון במתוקים – זה גם ככה לא בריא". זה מה שאני שומעת, אך ידיעת הערך הקלורי של החטיף לא רק עוזרת לבחור חכם יותר, אלא גם עוזרת לנו להרשות לעצמנו ובכך להנות יותר. למה אני מתכוונת? יש מתוקים המכילים 700 קלוריות ליחידה ויש כאלו המכילים 300, 200, 100 ואפילו פחות. לא הייתי ממליצה לקחת את המתוק עם הכי פחות קלוריות כי לעיתים הוא גם לא יספק ונצטרך לאכול ממנו כמה וכמה יחידות עד שנרגיש טוב. ההשוואה עוזרת לנו. לדוגמא, אם אני רואה שבמקופלת יש 130 קלוריות ובפסק זמן 320 ולא חשוב לי כרגע מה לקחת – אולי אעדיף את המקופלת. אך לפעמים אעדיף גם ממתק שמכיל 500 קלוריות, כמו לדוגמא כדורי קליק, אך אוכל להפעיל שיקול דעת ולחלק אותו לשתי מנות וכו'. ככל שיהיה לנו יותר ידע נוכל לשלוט יותר בכמויות שאנו אוכלים.
מצאו הנאה וסיפוק בפעולות שאינן אכילה: מתוקים לרוב מספקים לנו צורך רגשי. אם היה לנו יום רע, נתפנק על משהו מתוק בדרך או בבית. אם עצבנו אותנו, נפתח את המקרר וכדומה. האוכל מאפשר לנו להתעסק במשהו אחר ולשכוח לרגע תחושות לא נעימות שקשורות ליום יום, והוא יוצר רוגע מיידי אך לא לטווח ארוך. ככל שנמצא פעילויות נוספות שיספקו אותנו ברגעים קשים או לא נעימים, כך נוכל להניח למתוק. ערכו רשימה של פעולות כאלה – קריאה, טלפון לחברה, אמבטיה, משחק עם הילדים, ציור, ספורט, ריצה, שינה, תחביב ישן וכו'.
בנוסף אם תצליחו לשאול את עצמכם בזמן האכילה הרגשית – "מה עובר עליי? מדוע אני צריכה הרגעה?" ולהיות אמפתיים כלפי עצמכם (במקום לכעוס ולהגיד "אני יודעת שזאת אכילה רגשית") תראו איך הצורך במתוק הולך ופוחת.
לאכול קרואסונים, להישאר רזים?
האם ניתן לאכול קרואסונים ומזונות שמנים אחרים ולהישאר רזים? – בהחלט כן!
יש לנו נטייה לסווג מזונות למשמינים ומרזים, לטובים ורעים וכו', אולם בסופו של דבר מה שיקבע אם נעלה במשקל או נשמור על משקל מושפע לא רק מסוג האוכל שאנחנו אוכלים אלא גם מאיך אנחנו אוכלים אותו, אם אנחנו שבעים ממנו, מה אנחנו אוכלים ביחד איתו ובאיזו תדירות.
לגוף שלנו יש יכולת מדהימה לאזן את עצמו ולתקן גם את טעויות האכילה שלנו אך בתנאי אחד… שאנחנו מקשיבים לו!
הקשבה לגוף נשמעת פשוטה וקלישאתית אך מדובר בטכניקה שיש לתרגל ולהפנים
והיא כוללת :
- הקשבה למתי אני באמת רעבה ולאכול בהתאם.
- הקשבה למתי אני שבעה במהלך הארוחה ולהשאיר בצלחת.
- הקשבה למהי הכמות שתגרום לי להרגיש הכי טוב בסוף הארוחה,
- זה אומר לאכול בישיבה ולתת לגוף שלי להפנים את האכילה ולעכל כמו שצריך.
- הקשבה למה בא לי לאכול – מתוק? בשר? כריך?
- הקשבה למתי אני צמאה! ולשתות במקום לסתום את הצמא עם אוכל.
- הקשבה למתי בא לי לנוח ומתי בא לי לעשות פעילות גופנית/ סתם לזוז.
- וגם בזמן הפעילות לדעת מתי לעצור ומתי להגביר את הקצב.
למה אנחנו לא מרגישים רעב ושובע במהלך היום?
קפה, דיאט קולה, סיגריות ואדרנלין מלחץ, ידועים כמדכאי רעב – נשמע טוב? לא בדיוק…
כי ברגע שהגוף רעב גם אם הצלחתם להתעלם ממנו, הוא מפעיל מנגנון הישרדותי של אגירת שומן
והורדת קצב שריפת האנרגיה שלכם (במילים אחרות אתם שורפים פחות קלוריות במהלך היום).
לעומת זאת, אכילה בעמידה, על הדרך, תוך כדי התעסקות עם דברים אחרים, מגבירה רעב
זאת מאחר שלא נתנו תשומת לב לאכילה והיא נשכחה מהר מאוד כך שאנו אוכלים יותר ממה שהגוף צריך.
אם טעים לנו – זה יעזור לנו לרדת במשקל?
הטעם וההנאה שלנו מאוכל משפיעים המון על הכמות שאנו אוכלים ומכאן על המשקל.
הסיפוק שאנו מקבלים מארוחה שהיא טעימה לנו, מרגיע אותנו ומאפשר לנו לא לחשוב על אוכל עד הארוחה הבאה (גם אם היא בעוד שעתיים שלוש).
אנשים רבים נוטים לאכול מזונות שלא טעימים להם בטענה שהם "רזים יותר, בריאים וכו'" ולוותר לחלוטין על מה שבא להם באמת.
התוצאה של זה היא בדרך כלל פיצוי עם אוכל טעים באמת יותר מאוחר ועם הרבה פחות שליטה…
איך כל זה קשור לקרואסונים?
הרעיון הוא שכל המזונות עשויים מאבות המזון : חלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים ומינרלים.
יש מזונות שמכילים יותר חלבון כמו בשר ביצים וכו' ויש מזונות שמכילים יותר ויטמנים או יותר שומן והאמת היא שאת כל המזונות הללו אנחנו צריכים !
לכן ברגע שאנו אוכלים קוראסון ושותים קפה הפוך, אנחנו מקבלים פחמימה מהבצק, שומן מהחמאה, חלבון מהחלב בהפוך
וירקות נשאיר לנו לארוחה אחרת' כך שהרכבנו לנו ארוחה די מאוזנת.
מה לגבי בריאות ושומן רווי ?
גם פה השאלה היא כמותית, נכון שאם נבסס את התזונה שלנו על מזונות ללא סיבים, ללא ויטמינים ומינרלים ונצרוך חמאה בלבד – טוב זה לא יעשה לנו לכלי הדם.
לכן רצוי לגוון כמה שיותר במזון ולגוון כולל גם שילוב של מזונות ממש טעימים….וגם ירקות…וגם…
ומה ישמור לנו על המשקל?
שוב אני חוזרת – ההקשבה לגוף, אוכל שמן משביע יותר (יצא לכם לאכול מנת פלאפל מטוגנת? איך הרגשתם בסוף…)
אוכל שמן יגרום לכם לחוש שובע ליותר זמן – אך כל זה בתנאי שאתם מתורגלים על להקשיב לגוף.
לגוף יש יכולת מדהימה לתקן את טעויות האכילה שלנו – מומלץ להקשיב לו ולפעול בהתאם.
מדוע החלטתי להקדיש את חיי להפצת שיטת הנון-דיאט?
בתור נערה, היה לי עודף משקל שהפריע לי מאוד
הרגשתי לא נוח עם הגוף, כשהתלבשתי, כשרקדתי, מול המראה.
עשיתי מלא דיאטות – ספירת קלוריות, קבוצות הרזייה, קיבלתי כל מיני תפריטים, הגבלות, כל פעם של משהו אחר, ניסיתי המון סוגי דיאטות והפכתי למומחית בתזונה בריאות ודיאטה (כפי שאתם כבר מרגישים). ידעתי בדיוק "מה מותר ומה אסור".
לפני השינה הייתי בודקת "כמה קלוריות אכלתי" אם הייתי חורגת, הייתי רצה למכון הכושר "לקזז" את הקלוריות, קיבלתי הערות בסגנון "את לא שמנה, את מלאה" "אם רק תרדי 5 ק"ג, תיראי נהדר" וכל מיני המלצות אכילה מהדודות…
אבל כל ניסיונות הדיאטה האלה רק גרמו לי לאכול יותר ולפצות את עצמי כשהייתי נשברת.
האוכל והמשקל תפסו 80% מהמחשבות שלי
לא יכולתי בכלל לדמיין שאפשר לחיות אחרת בלי העיסוק הזה בראש!
בסוף הבנתי שאף דיאטה לא יכולה לעבוד בשבילי
כי בפועל או שנשארתי רעבה, או שלא היה לי טעים, או שזה לא התאים לסדר היום שלי
ופשוט התחשק לי לאכול דברים אחרים ממה שהכתיבו לי…
הרי כל יום הוא שונה, יש בו אירועים, חברים, משימות שונות וגם החשק שלי והתיאבון שלי משתנים מיום ליום.
הבנתי שאני לא יכולה להימנע ממזונות שאני אוהבת לכל החיים
ואם זה רק לזמן הדיאטה אז אחר כך אני עולה חזרה
בקיצור – מבוי סתום!
ואז חברה המליצה לי על שיטת הנון-דיאט לאיזון האכילה,
וברגע הזה הכל השתנה.
למדתי לאכול טוב ולשלב מתוקים ומאכלים אחרים שאני אוהבת,
למדתי להקשיב לגוף שלי! לחשקים שלו, לכמויות שהוא צריך, לצרכים הרגשיים שלי
פתאום יכולתי לעצור בקלות כשאני שבעה ולהרגיש חופש בראש!
וביחד עם 12 הקילוגרמים שנשרו ממני,
נשרו גם רגשי האשמה וההתעסקות המוגזמת באוכל.
אבל הכי חשוב- למדתי להקשיב לגוף שלי לסמוך עליו ולהיות שלמה עם עצמי!
אז הלכתי ללמוד כל מה שיכולתי בנושא ופיתחתי את שיטת דעת הגוף!
למדתי תואר ראשון במדעי התזונה B.Sc,
לימודי הפרעות אכילה, טיפול התנהגותי קוגניטיבי,
תורת המוטיבציה, לימודי אכילה רגשית, מיינדפולנד,
12 צעדים, כלים מבודהיזם ועוד.
מהלימודים ובעיקר מהניסיון הרב עם המטופלים
פיתחתי שיטה בת 3 שלבים
שמובילה לשליטה באכילה ושקט בראש בצורה המהירה ביותר!
שיטת דעת הגוף מבוססת על גישת הנון דיאט מארה"ב שלמדתי על בשרי, אך לה הוספתי כלים התנהגותיים רגשיים ועבודה על דימוי גוף.
השם "דעת הגוף" – מגיע מתוך ההקשבה שלנו לגוף, לתחושות למחשבות ולרגשות
כך שנוכל לנהל אותם באופן אפקטיבי ולהיות במקום של שליטה טבעית ובחירה!
מה שבעיקר שונה הוא השפה – זהו תהליך למידה משותף לדיאטנית ולמטופל שאין בו "הנחיות קרות" אלא בחינה של הצרכים המדוייקים של כל אחד. זוהי שפה שמעודדת הקשבה וחברות בין המטופל לבין עצמו ונותנת את הכלים לאכול מאוזן מבלי להיות תלוי בדיאטנית.
3 שלבי הטיפול בדעת הגוף
השלב הפיזיולוגי
לדעת להרכיב ארוחה בצורה שהיא משביעה ומספקת לגוף
הבנה בסיסית של תפקוד הגוף יחד עם האוכל וכלים ליישום.
מתרגלים הקשבה לתחושות הרעב והשובע שאיבדנו בילדות.
חיזוק של תחושת הרעב עוזר לנו לאכול אך ורק כשהגוף צריך אנרגיה.
כך אנו לא שוכחים לאכול ולא מכניסים את הגוף למצב של אגירה וסטרס.
מהצד השני אנו לומדים לזהות שובע ולעצור.
רוב האנשים לא מזהים מתי מספיק להם ואוכלים כל מה שיש בצלחת.
או מזהים מתי הם שבעים אך לא מצליחים לעצור,
בטיפול מקבלים כלים פשוטים שגורמים לנו
שלא יבוא לנו לאכול יותר ברגע שנרגיש שובע.
ברגע שאנו עוצרים בשובע אין חשיבות לכמות השומן בארוחה,
מאחר שאוכל שמן משביע יותר, ומאוכל רזה נצטרך לאכול יותר- כך שהגוף מאזן אותנו ועלינו רק להקשיב לו.
בטיפול ניתנים תרגילים לחיזוק תחושות הגוף עד שהן הופכות לאוטומטיות כחלק מאיתנו.
השלב ההתנהגותי
השלב ההתנהגותי עוסק בהתנהגויות של אכילה אוטומטית ואכילה בהיסח הדעת. ברגע שאנו אוכלים בהיסח הדעת (לדוגמא בעמידה, תוך כדי נהיגה, תוך כדי עבודה וכו') אין באפשרותינו להרגיש שובע, והתוצאה היא שאנו אוכלים יותר או רעבים זמן קצר לאחר הארוחה.
בשלב הזה אנחנו לומדים איך להתרכז באוכל- לקחת מתוקים בצלחת ולהנות מהם בישיבה במקום לגנוב אותם על הדרך, לומדים להבין מה גורם לנו לחטוף, מתי אנחנו מרשים לעצמנו ומתי אנחנו מנסים להסתיר מעצמנו ומהסביבה את האכילה.
ברגע שאנו מבינים כיצד לאכול בצורה מודעת ונשלטת נגמרים התקפי האכילה, נגמרת התחושה של בור ללא תחתית ואנו משיגים שליטה על האכילה והכמויות ואף נהנים יותר מהמזון והמתוקים.
השלב הרגשי
השלב האחרון עוסק באכילה רגשית. כידוע לכם, לא כל האכילה שלנו נובעת מתחושה של רעב. אם כך, מה גורם לנו לקום ולחפש אוכל? מסתבר שאוכל הוא מנגנון הגנה נהדר נגד תחושות לא נעימות- מתחושות של שיעמום ועייפות ועד תחושות של עצב, עצבנות, תסכול, אכזבה ודיכאון.
האוכל מציל אותנו, מרגיע ועוזר לנו, אומנם רק לרגע, לא לחשוב על הבעיות שצפות.
לכן, כדי להשיג שליטה באכילה אנו צריכים לעצור את האוטומט הזה ולהבין מה קורה לנו בדרך, אילו פרשנויות אנו נותנים לסיטואציות מסוימות ואיך אנו יכולים לפתור את אותם תחושות לא נעימות בדרך של הקשבה, אמפתיה וחברות לעצמנו.
מעבר לכך, הגישה עוזרת לנו להבין שאין מזון אסור ומותר הכל מורכב מאבות מזון ויש לדעת איך לשלב אותם כדי שנרגיש טוב יותר, שבעים יותר ואנרגתיים. לכן, באופן הזה אנו לומדים להפריד את הקשר הבסיסי הזה בין אוכל לרגש ולאכול "כמו הרזים".
היתרונות של הגישה הם רבים
- אין מגבלה של כמויות, פחמימות, מתוקים מעבר לתחושת השובע של הגוף.
- אין מזון אסור ומותר.
- לשיטה יש השפעה מיטיבה באופן משמעותי בהורדת כולסטרול, סוכר, כבד שומני וטריגליצרידים.
- ההרגלים שנרכשים הופכים לאוטומטיים כך שעם הזמן לא נדרש מאמץ ליישמם.
- השיטה מאפשרת לאכול חופשי גם במסעדות, בחו"ל באירועים וארוחות בופה ללא חשש לעליה.
- היא עוזרת לנו לנתח באופן פרקטי מה עבר עלינו ולהימנע משיפוט, רגשי אשמה וביקורת עצמית.
- מחקרים של הUSDA משרד הבריאות והחקלאות האמריקאי מראים כי כאשר משווים בין הנון דיאט לקבוצות רגילות של דיאטה נמצא כי בשיטת הנון דיאט המשתתפים שמרו על המשקל וערכי הכולסטרול גם לאחר שנתיים לעומת הדיאטה הקלאסית בה הם עלו הכל חזרה.
- לשיטה תופעת לוואי מדהימה אשר מפתיעה כל פעם מחדש – שיפור משמעותי בדימוי הגוף והוא חשוב ביותר על מנת להפסיק להתעסק עם נושא הדיאטות אחרי התהליך.
- היא מאפשרת לנו לחיות בשלום עם הגוף ועם אוכל.
היום אני מנהלת את מרכז דעת הגוף ברמת גן, מכשירה דיאטניות רבות לעבודה בשיטה זו.
סיפורי הצלחה
אנני
עברה שנה וחצי של מסע משנה חיים שעברתי אתך. הגעתי אליך במקום מאד נמוך וקשה עם עצמי, אחרי אין ספור דיאטות, ובעיקר אכזבות. כיום אחרי שנה וחצי עם 17 ק"ג מינוס, אני יכולה להגיד בביטחון מלא שהמטרה הושגה, והמשקל שירד, משמח ככל שיהיה, הוא רק השתקפות של תהליך מדהים שעברנו יחד, ואני ממשיכה בדרך הזו הלאה.
אפרת
לראשונה בחיי (וזה עתה חגגתי 41 אביבים), אני מיודדת עם גופי, מסתכלת על עצמי ברכות, באהבה ובקבלה. אני אוכלת תוך הקשבה לגופי, מחוברת לתחושת הרעב והשובע אחרי שנים שהתעלמתי מהן, מתנהלת באיזון תוך הקפדה על תפריט בריא, טעים, מפנק ונכון לגופי, מלווה בגמישות לא שיפוטית.
מינה
אם אומר לך תודה לא אצליח להעביר עד כמה אני באמת מודה לך. הצלחת לגרש את השדים שליוו אותי מגיל 12. עכשיו הם סוף סוף נפרדים ממני כשאני חוגגת 40. מעבר לירידה במשקל אני שוב שמחה וזאת המתנה הגדולה שלי!
שמעון
מעבר למטרה לרדת במשקל שהושגה, קיבלתי מתנה לדעת להקשיב לעצמי, תודה על הכול, תודה שנפלה בחלקי הזכות להכיר אותך ולהיות מטופל אצלך, כל התהליך גרם לי למצוא את תחילת השביל ובגיל חמישים לצאת לדרך חדשה
רוית
במשך שנים היו לי תנודות קיצוניות במשקל. בעקבות התהליך היסודי והמובנה שעברתי איתך – הוכחת לי אחרת! המחשבה והתודעה שלי בנושא האוכל עברו תהליך עמוק ואני מרגישה את זה בכל דבר! בהקפדה על ארוחות מאוזנות, בישיבה, מצלחת.
הילה
החזרת לי את השליטה, ואת הביטחון. למדתי ממך המון, לא ידעתי שדיאטה/ הרגלי אכילה לחיים, יכולים להתקבל אצלי ולהפוך לחלק מהשגרה ולא לאיזו טרחה זמנית. התחלתי במשקל עודף קל.
התחלתי לרדת מייד ובהתאם להנחיות שלך ירדתי כמעט 12 ק"ג!!!
נופר
כשהגעתי אלייך הייתי מאוד מתוסכלת מהמשקל אליו הגעתי, ומאוד נחושה לרדת במשקל.
חשבתי שאצטרך לוותר על כל מיני דברים שאני אוהבת (כמו מתוקים שכה קרובים לליבי) כדי לראות תוצאות. היום אני יודעת שאפשר לאכול הכל, ליהנות מזה, ולהישאר במשקל תקין.
מה כולל התהליך של דעת הגוף? איך זה הולך?
לאחר שהזנתם את הפרטים בטופס, ניצור איתכם קשר לתיאום פגישת הכרות ראשונית אישית,
ללא עלות, עם אחת המטפלות של "דעת הגוף".
המטרה של שיחת ההכרות היא להבין את הסיבות האמיתיות ההתנהגותיות והרגשיות שמעכבות אותך מלהגיע לתוצאה הרצויה, בשיחה מבררים את הקושי לעומק, מדוע עד היום הנסיונות לא הביאו לתוצאה שנשמרה ואילו כלים יאפשרו לך להצליח לטווח הארוך וללא מאמץ!
הפגישות הן אישיות, בנות 50 דקות, והן מתקיימות במרכז "דעת הגוף"
בשכונת רמת חן הפסטורלית ברמת גן. יש חניה בשפע 😉
בפגישת ההכרות ניתן לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורך, ולכן חשוב להקדיש את הזמן הזה ולהגיע לשמוע, כולנו מאוד סקפטיים ובצדק, אך יש פה הזדמנות לשנות את החיים מקצה לקצה!
רק צריך לבוא להקשיב.
במידה ובפגישת ההכרות רואים שהשיטה מתאימה לך, קובעים פגישה ראשונה, בה עוברים על הרקע הרפואי, בדיקות הדם (למי שיש), בודקים את סדר היום, את ההעדפות האוכל, את התנהגויות האכילה, רגשות הקשורים לאכילה לאורך היום ובונים תוכנית עבודה אישית, מדוייקת יותר ומתחילים לעבוד.
התוכנית עצמה כוללת 16 מפגשים אחת לשבוע, בהם בונים את התשתית ומשתחררים מחשיבה של דיאטה, ועוד 16 מפגשים אחת לשבועיים.
הפגישות אורכות 40-50 דקות ובכל פגישה ילמד כלי חדש שישפר את השליטה שלך באוכל, ויאפשר פחות אוטומט ויותר אכילה מתוך בחירה והנאה.
משבוע לשבוע מתרגלים את הכלים של דעת הגוף עד להפרדה בין אוכל לרגשות, עד לתחושה של שובע וסיפוק, עד להורדת רגשי האשמה והמחשבות סביב האוכל ועד להגעה למשקל הרצוי ולדימוי גוף חיובי.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו – www.facebook.com/dhaguf
הרשמו לעמוד היוטיוב שלנו – www.youtube.com/ornityona