איך לאכול: בריא או דיאטטי? | דעת הגוף | ירידה במשקל ללא דיאטה

איך לאכול: בריא או דיאטטי?

עליה במשקל בחורף
איך לשמור על משקל בחורף
14 במאי 2017
ההבדל העיקרי בין הלחם הלבן ללחם המלא הוא בכמות הסיבים התזונתיים, הויטמינים והמינרלים.
כיצד לשלב לחם לבן בתפריט
11 במאי 2017

ההבדל בין מזון בריא למזון שאינו משמין

מזון בריא לא גורם בהכרח לירידה במשקל. מזון דיאטטי מנגד יכול להיות חסר ערך תזונתי. אז איך מחליטים מה לאכול? התשובה בסרטון הבא:

אוכל בריא

אם נאכל אוכל בריא זה אומר בהכרח שנרזה? קיים הרבה בלבול בין המזונות הבריאים לאלו שתורמים לירידה במשקל. אנשים שמגיעים אלי לקליניקה מספרים שהם מופתעים – הם אוכלים מאוד בריא: רק חיטה מלאה, המון ירקות גרעינים אגוזים ודברים בריאים, אך רק עולים במשקל. איך זה הגיוני?

כדי לענות על כך, צריך להבין כמה דברים לגבי למה החברה שלנו קוראת "אוכל בריא":

  • מזון שנחשב בריא הוא לרוב מזון שעשיר בויטמינים, מינרלים, סיבים ושומנים לא רוויים.
  • מזון נחשב כמשמין כאשר בכמות קטנה ממנו יש הרבה קלוריות.
  • בפועל אין דבר כזה מזון משמין כי אף מזון לא ישר גורם לעלייה במשקל – הכל תלוי בכמויות הנאכלות.
  • כאשר אנשים אוכלים מזונות בריאים כמו שמן זית, אבוקדו, טחינה השייכים לקבוצת השומן שמרוכזת יותר בקלוריות, הם אמנם מכניסים לגופם שפע של בריאות, ויטמינים מינרלים סיבים ושומנים טובים, אולם כמות הקלוריות הגבוהה עלולה לגרום לעליה במשקל.

 

אוכל שומני – העיקר שיהיה במידה

אני שומעת הרבה משפטים כמו:
"שמן זית זה בריא – לכן אני שופך המון בסלט" "כל יום אני אוכל אבוקדו שלם כי זה בריא". אך אין זה אומר שזה יתרום לירידה במשקל.

ולהיפך:
"שמתי על הלחם כפית חמאה בטח עליתי 3 ק"ג…"

לא כל מה שהוא דל קלוריות הוא גם בריא, ולא כל מה שבריא הוא גם דל קלוריות

בלבול נוסף הוא במזונות שהם דיאטטיים, אך לא בהכרח בריאים. לדוגמא לחם קל שהוא דל בקלוריות. הרבה אנשים מקפידים על מזון דיאטטי וסבורים שהוא מומלץ, אך אם מסתכלים ברשימת הרכיבים ישנם המון רכיבים סינתטיים, חומרים משמרים, חומרים טעם וריח שלא נדבר על הטעם והיכולת לשבוע ממנו.

מה שחשוב בתהליך הירידה במשקל הוא הכמות.
ברגע שנאכל את הכמות שהגוף שלנו צריך, אנחנו נרד במשקל.

כל הדברים שאנחנו אוכלים בהיסח הדעת, אגוזים, פיצוחים, תוספות של שמן, אינם תורמים לנו לתחושת השובע ולירידה במשקל.
כדי לרדת במשקל אנחנו צריכים לאכול רק כשאנחנו רעבים, ולעצור כשמספיק לנו ואנחנו שבעים.

 


אכילה מאוזנת: כך תעשו זאת נכון


 

 

בקליניקה אני נותנת למטופלים כלים ללמוד לזהות את תחושת הרעב והשובע, ולאכול לפי הצרכים של הגוף, ופחות ממניעים רגשיים. 

אני מאחלת לכם המון בהצלחה !

 

אורנית יונה- דיאטנית קלינית

 

אורנית יונה – דיאטנית קלינית, B.Sc. מטפלת בעודף משקל והפרעות אכילה למעלה מעשר שנים. מנהלת את קליניקת "דעת הגוף" ברמת–גן המתמחה בטיפול באכילה רגשית. טיפלה בלמעלה מ- 1500 מטופלים ומכשירה דיאטניות לטפל בשיטת הנון-דיאט הדוגלת בהעצמת דימוי הגוף ויציאה ממעגל הדיאטות. מתנדבת בפורום נערות באתר girls4, כותבת טור באתר "פוד דיקשנרי – מרזים ללא דיאטה". מרצה ומנחת קבוצות לדימוי גוף, הפרעות אכילה והרזיה ללא דיאטה. 

 

 

 

תגובות

תגובות